CHANA DAAL MED ROSECOCO BØNNER
By TRS
- Serverings: 4
- Forberedlesestid: 20 Minutter
- Matlagaingstid: 120 Minutter
- Vanskelighets nivå: Lett
Chana dal, også kjent som Bengal gram, er en stift mat i det indiske kosthold. Den har en veldig lav glykemisk indeks. Den er lav i fett, høy i protein og inneholder jern, B-vitaminer og kalsium.
Ingredienser
- 150g TRS chana linser
- 200g TRS kann kokte rosecoco bønner
- 2-3 tørre TRS Kashmiri chillies
- 1 TRS indisklaurbærblader
- 1 1 inch stykke TRS cassia bark
- 1 ss TRS gurkemeiepulver
- 1 ss TRS rød chili flak
- 1 ss TRS kummen frø
- 1 ss TRS brun sennepsfrø
- 1 ss TRS fennikelfrø
- 1 ss fenegreek blader
- 1/4 ss asafoetida
- 1 ss TRS mango pulver
- 1 liter vann
- 2 ss TRS hakket hvitløk pasta
- 1 ss vegetabilsk olje
- 2 oz. usaltet smør
- 1 løk
- 2 store modne tomater
- 2 ss av tomatpuré
- 1 ss hvit vin eddik
- 1 ss hakket ingefærpaste
- 2-3 friske grønne chili
- Sjøsalt
- Sitroensaft
Forbredelse:
- Vask linser i en stor bolle til vannet løper klart, og legg det i en stor panne med 1 liter vann
- Kok opp og umiddelbart reduser til en lav varmen, fjern skum stivelse med en skje.
- Tilsett asafoetida, 1 ts hvitløk og smuldre i TRS tørrrøde Kashmiri chillies. Legg lokket på pannen og kok i 45 minutter eller til linser er nesten blitt myk, men ikke helt nedbrutt.
- Tørk og skyll rosecoco bønner og legg til linser. Rør og legg lokket tilbake på pannen i ytterligere 10 minutter.
- I mellomtiden legger du en stekepanne på middels varme, tilsett vegetabilsk olje, smør, TRS Indisk laurbærblader, TRS cassia bark og stek i bare 30 sekunder.
- Tilsett løk og havsalt til smak og sauté i 5 minutter. Deretter tilsettes TRS gurkemeiepulver, TRS røde chili, TRS kumminfrø og TRS brune sennepsfrø. Fortsett å lage mat i ytterligere 5 minutter.
- Tilsett tomat, TRS tomatpuré, hvitvineddik, 1 ts hvitløk, ingefær og grønn chili, fortsett å lage mat i ytterligere 10 minutter. Fjern fra varmen, tilsett til kokende linser og rør godt. Deretter legger du til TRS-fennikelfrø, TRS-fargede fenegreekblad og TRS-mangopulver.
- Rør og koker uten lokk i 10 minutter.
- Hvis linsene er litt tykke, legg til nok varmt vann for å løsne dem, fjern deretter fra varmen, tilsett fersk koriander, limejuice.
- Server med varm chapattis.